حذف چهار صفر در شرایط فعلی ضرورت ندارد
    
         
دسته بندی : عمومی
    
تاریخ درج خبر : 1398/6/20
منبع : خبرگزاری تسنیم

یک کارشناس اقتصادی حذف چهار صفر در شرایط فعلی را غیر ضروری خواند و گفت: ایران نه تنها اصلاحات لازم را انجام نداده بلکه به مرحله اضطرار هم نرسیده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، کامران ندری در مصاحبه با رادیو با اشاره به تاریخچه ای از طرح "حذف صفر از پول ملی" بیان کرد: در دوران سلطنت ناصرالدین شاه برای اولین بار سه صفر از واحد پول ملی حذف شد، در آن زمان واحد پول ایران "دینار" بود و هر هزار دینار برابر با یک قِران تعریف می شد.

کارشناس اقتصادی افزود: در زمان رضاشاه نیز یک صفر از هزار دیناری حذف و صددینار معادل یک ریال تعریف شد. واحد پول اصلی کشور از این دوران به بعد ریال و واحد پول خرد دینار بود اما به تدریج دینار نیز حذف شد و امروز هم در معاملات ما به جای ریال، از تومان استفاده می شود.

وی متذکر شد: در آن زمان، نظام پولی بین الملل بر پایه طلا بود و ریال نیز بر همین مبنا تعریف می شد اما از جنگ جهانی دوم به بعد پایه و اساس نظام پولی تغییر کرد.

ندری با بیان اینکه در حال حاضر مردم برای ساده سازی معاملات، خود اقدام به حذف صفر می کنند گفت: این موضوع از دهه 80 مطرح شد اما جمع بندی مطالعات در این دهه نشان داده که داشتن یک واحد پول قدرتمند در ابتدا نیازمند اصلاحات اساسی در نظام پولی کشور به ویژه اقدام در جهت کنترل تورم است.

این استاد دانشگاه با ابراز اینکه تورم باعث کاهش ارزش پول ملی می شود گفت: تورم در بلند مدت به یک پدیده پولی تبدیل خواهد شد و با میزان خلق پول در اقتصاد نیز ارتباط وسیعی دارد.

وی با اشاره به اینکه سرعت رشد نقدینگی در اقتصاد ایران به نسبت رشد اقتصادی و تولیدی به شدت بالاست افزود: میانگین رشد نقدینگی حدود 30 درصد است درحالیکه متوسط رشد اقتصادی کشور طی چهار دهه گذشته 4 درصد می باشد.

ندری همچنین گفت: متوسط نرخ تورم در کشور حدود 18 درصد است و این آمار، ضرورت اصلاحات ساختاری در نظام بانکی برای مهار تورم را نشان می دهد چراکه حداکثر نرخ تورم مفید در کشور در حال توسعه ای مانند ایران فقط پنج تا شش درصد است.

کارشناس اقتصادی با اشاره به دو دسته از کشورها که به حذف صفر از پول ملی اقدام کردند گفت: برخی کشورها مانند ترکیه اصلاحات ساختاری لازم را انجام دادند و در مرحله آخر مبادرت به حذف صفر کردند که نسبتاً هم موفق شدند. برخی کشورها نیز مانند زیمبابوه بدون انجام اصلاحات، از روی اضطرار و در شرایط ابر تورم اقدام به حذف صفر کردند. در این میان کشور ما نه تنها اصلاحات لازم را انجام نداده بلکه به مرحله اضطرار هم نرسیده و از این رو حذف چهار صفر در این شرایط ضرورتی ندارد.

 

  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.