علت ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن چیست؟ چه چیزهایی سیستم ایمنی بدن شما را ضعیف میکند؟
    
         
دسته بندی : عمومی
    
تاریخ درج خبر : 1399/2/15

سیستم ایمنی بدن نقش دیوار حفاظتی بدن شما در برابر تهاجمات خارجی را دارد پس بهتر است در افزایش کارایی و قدرت آن کوشا باشید در این مقاله به بررسی ۸ دلیل تضعیف سیستم ایمنی بدن خواهیم پرداخت.

 1-آلودگی شیمیایی

امروزه بیش از ۸۵۰۰۰ ماده شیمیایی مصنوعی جدید در محیط وجود دارد که سیستم ایمنی بدن پیش از این هیچگاه با آن مواجه نشده بود.

 

2-عدم تعادل باکتری‌های روده

در باب سلامت حقیقت این است که تعداد باکتری‌های موجود در روده‌ها بیش از تعداد سلول‌های موجود در کل بدن است! پس تعجبی ندارد که اغلب فعالیت‌های ایمنی در روده‌ها انجام می‌پذیرد. باکتری‌های مفید موجود در روده (موسوم به پروبیوتیک‌ها) با سیستم ایمنی دست به دست داده تا عفونت‌های شرور را از بدن دور نمایند.

متاسفانه، وفور مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و آنتی‌اسیدها بعلاوه رژیم‌های غذایی سرشار از قند که عامل عفونت‌های گلو و دهانیست، موجب درهم‌گسیختگی تعادل باکتریایی شده، منجر به رشد باکتری‌های ناسالم و عفونی گشته و در نهایت سیستم ایمنی را ضعیف می‌کنند.

پروبیوتیک‌ها می‌توانند بسیار مفید باشند، اما این امر مستلزم استفاده از داروهایی با روکش پلیمری (هماهنگ با روده) برای حفظ سلامت پروبیوتیک‌ها هنگام عبور از معده می‌شود. درغیر این صورت، آنها توسط اسیدهای معده کشته خواهند شد و توان ستیز با عفونت‌های شرور برایشان باقی نخواهد ماند.

یکی از فوق‌العاده‌ترین داروها با روکش پلیمری محافظ روده و پروبیوتیک‌ها Pearls Elite می‌باشد. این مرواریدها همانند یک تانک نظامی کوچک عمل می‌کنند که مسئؤلیت حمل باکتری‌ها در صحت و سلامت کامل در هنگام عبور از مسیر اسید معده را بر عهده دارند، یعنی جایی که حل می‌شوند و بیش از ۵ بیلیون سرباز پروبیوتیک را در اوج سلامت پیاده می‌کنند.

 

3-غذاهای فاقد آنزیم و مواد مغذی

آنزیم‌هایی که موجب رسیده ‌شدن غذا می‌شوند برای هضم غذا در بدن نیز ضروری‌اند. اما تولیدکنندگان غذا دریافتند که حذف این آنزیم‌ها در طی روند تولید، دوام آن را درقفسه‌های فروشگاه افزایش می‌دهد. مصرف چنین غذاهای شایعی، نه تنها موجب مشکلات چشمگیری درهضم غذا می‌گردد بلکه برای سیستم ایمنی بدن نیز مضر است.

چرایی آن؟ بدون این آنزیم، پروتئین موجود در غذاها به طور ناقص هضم می‌گردند. سپس بخشی از ذرات آن پروتئین وارد رگ‌های خونی شده، اشتباها به عنوان مهاجمان بیگانه شناخته می‌شوند بعلاوه بار سنگینی را بر دوش سیستم ایمنی بدن محول می‌کنند.

در مقام مقایسه و روشن شدن موضوع باید گفت که وزن پروتئین موجود در همبرگر هزاران برابر بیشتر از وزن کلی ذرات ویروسی موجود در بدن شخص مبتلا به آنفولانزاست!

 

 4-نشت به روده

آنچه بر وخامت اوضاع می‌افزاید رشد باکتری‌ها و قارچ‌‌های روده مانند عفونت‌هاست که موجب تضعیف حصاری که توسط روده تشکیل شده، خواهد شد. همین امر موجب می‌شود گذرگاه‌های مرزی بدون محافظ رها شده و پروتئین‌هایی که به طور ناقص هضم شده‌اند به رگ‌ها نفود پیدا کنند. (به دلیل سازماندهی عظیم عفونت‌ها امکان کنار آمدن سیستم ایمنی با آنها بسیار دشوار است.)

با کمال تشکر از ویروس‌ها به دلیل سایز بسیار کوچکشان که در حد یک نقطه است، اکنون عفونت‌های گلو و دهان را تصور کنید که حجمی برابر یک خانه دارند!

 

5-کمبود خواب

با خوابی راحت سیستم ایمنی را بازسازی کنید. در واقع کمبود خواب یکی از آشکارترین دلایل تضعف سیستم ایمنی محسوب می‌شود و در قرن ۲۱ کمبود خواب در مقیاس وسیع مشاهده شده است! در طی ۱۳۰ سال اخیر، میانگین خواب شبانه از ۹ ساعت به ۶ ساعت و ۱۵ دقیقه تقلیل یافته که ضعف سیستم ایمنی را تشدید می‌کند.

 

6-وفور قند

حجم قند موجود در قوطی‌های نوشیدنی عملکرد سیستم ایمنی را به مدت ۳ ساعت تا ۳۰٪ سرکوب می‌کند. سالانه به طور میانگین حدود ۶۸ کیلوگرم قند در برنامه غذایی امریکایی‌ها در طی روند تهیه غذا وارد می‌شود که وضعیت سیستم ایمنی را به شدت آشفته می‌کند. (همچنین مصرف افراطی قند عفونت دهان و گلو را تشدید کرده، موجب ترویج تخمیر در بدن می‌گردد.)

 

7-فقر روی

روی از نکات کلیدی حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن محسوب می‌شود. اما این ماده معدنی محدود در طی فرایند تهیه غذا از بین می‌رود. بعلاوه، عفونت‌های مزمن و التهابات منجر به نابودی بیش از پیش روی در بدن می‌گردد. این چرخه فاسد کمبود روی و عفونت بیشتر موجب از دست رفتن روی بیشتری از بدن می‌گردد.

 

 8-عدم توازن هورمون‌ها

عملکرد صحیح غدد فوق‌کلیوی یکی از ضروریات داشتن سیستم ایمنی قویست. اما به دلیل استرس‌های بی‌وقفه، کمبود خواب، مصرف افراطی قند و عوامل دیگر، عملکرد غدد فوق کلیوی در بسیاری از مردم یا کم‌کار است یا پرکار.